maandag 2 november 2015

Mediawijsheid Part 4

In deze blog wil ik enkele sites voorstellen waar je veel over media, en mediawijsheid specifiek, kan terugvinden. Dit kan handig zijn als je inspiratie zoekt of verklaringen wil rondom dit thema. Check ze zeker eens en misschien zit er wel een bij die je kan gebruiken!

Site 1https://www.mediawijsheid.nl/

Op deze site kan je massa's informatie vinden rondom het thema mediawijsheid. Zo vind je onder meer dossiers specifiek gericht naar ouders, scholen, over sociale media, over de toekomst en mediawijsheid. Verder bieden ze ook filmpjes aan over de sociale media en kan je meer te weten komen over deze organisatie. Zeker eens de moeite waard om te bekijken.

Site 2: http://mediawijs.be/

Mediawijs is een organisatie dat in 2013 is opgericht door de Vlaamse Overheid in samenwerking met iMinds Media. Ze willen de burgers ervan bewust maken dat ze kritisch moeten omgaan met de gemediatiseerde wereld waar we vandaag de dag in leven. Als u meer op zoek bent naar een theoretische site, dan is deze iets voor u.

Site 3: http://www.mediawijzer.net/

Mediawijzer is een organisatie die is opgericht in 2008. Deze groep wil mensen dichter bij elkaar brengen en de mogelijkheden van media laten zien. Dit doen ze op een verantwoorde manier. Men kan lid worden op de site en deze biedt zo de mogelijkheid voor organisaties om elkaar te ontmoeten. Ze posten ook regelmatig relevante artikels die interessant zijn om te lezen.

Dit waren slechts 3 sites, ik ben er zeker van dat er nog veel meer zijn, maar deze zijn zeker en vast al interessant om eens te bekijken. Doe dit zeker en misschien zit er iets tussen voor jou!


Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten